- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
SR MAYO CLINICA נ' מנן מדיקל בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום רחובות |
2839-07
6.4.2011 |
|
בפני : ריקי שמולביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: SR MAYO CLINICA |
: מנן מדיקל בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
עסקינן בתיק אשר כתב התביעה המקורי בו הוגש עוד ביום 2.12.07.
הנתבעת הגישה בקשה למחיקת כותרת.
בהסכמת הצדדים, הורה בית המשפט על הגשת כתב תביעה מתוקן אשר הוגש עוד ביום 6.4.08.
כתב הגנה הוגש על ידי הנתבעת ביום 4.5.08.
ישיבת קדם משפט ראשונה התקיימה ביום 12.10.09 ובהחלטה מאותו יום הורה בית המשפט (כבוד השופטת קוצר), בהסכמת הצדדים, על העברת התיק לגישור.
התיק נקבע לקדם משפט ליום 8.3.10.
ביום 4.3.10 הגישו ב"כ התובעת בקשה דחופה בהסכמה לדחיית מועד הדיון בנימוק, כי בהתאם להמלצת בית משפט נעשה ניסיון לסיים התיק בגישור וכי בעלי התובעת שהיא חברה זרה עתידים להגיע לארץ ביוני 2010 בניסיון לסיים את התיק בהליך גישור כאמור.
ב"כ התובעת ביקשו לדחות את הדיון למועד כלשהו לאחר ספטמבר 2010 וזאת בהתחשב בפרק הזמן הדרוש לגיבוש הפשרה וקיום הליך הגישור.
כבוד השופטת קוצר דחתה את הדיון ליום 24.11.10 והורתה על העברתו לטיפולי נוכח יציאתה לשבתון.
ביום 7.11.10 הגיש ב"כ הנתבעת בקשת דחייה נוספת במסגרתה פירט, כי ב- 22.6.10 התקיימה פגישת גישור שבסופה הגיעו הצדדים לבסיס מוסכם לפשרה וכדי להוציאה לפועל ביקש לדחות את הדיון לכל מועד החל ממאי 2011 וזאת בשים לב לפרק הזמן הדרוש לגיבוש הפשרה.
בהחלטה מאותו יום דחיתי את בקשת הדחייה תוך ציון, כי פרק הזמן המבוקש נראה בלתי סביר.
ב"כ הנתבעת הגיש הבהרה לבקשה חוזרת לדחיית הדיון במסגרתה פירט, כי הצדדים ניהלו הליך גישור של מספר שעות שבסופו כאמור, הגיעו להסכמה לפיה התובעת תרכוש מהנתבעת מוניטורים מסוג מוסכם במחיר מוסכם אך הואיל ומדובר בסכום משמעותי והואיל והתובעת נזקקת לזמן כדי לבדוק את כל היבטי הרכישה לרבות ענייני רישוי וכדי לקבל את האישורים הנחוצים לרכישה מבחינת הרשויות, שותפיו של הנתבע וצרכי השוק, דרושה ארכה של מספר חודשים.
ב"כ הנתבעת ציין, כי הואיל ומדובר במוצרים רפואיים יקרים הטעונים רישוי, פרק זמן של מספר חודשים הוא סביר.
בהחלטה מיום 15.11.10 לאור ההבהרה האמורה, נעתרתי לבקשת הדחייה ודחיתי את הדיון להיום תוך שציינתי, כי אם לא יושג הסכם גישור יודיעו על כך ב"כ הצדדים לבית המשפט בסמוך לאחר שהדבר יתברר ובמקרה זה, יגרמו להתייצבות בעלי הדין לקדם המשפט.
עובר לישיבת היום, לא הוגשה כל בקשה ולא נמסרה כל הודעה.
לדיון התייצבו ב"כ התובעת בלבד.
ב"כ הנתבעת לא ביקש וממילא לא קיבל רשות להיעדר מהדיון.
איש מהצדדים לא דאג להתייצבותם של בעלי הדין.
לא רק שהתנהלות זו אינה מקובלת עלי בהיותה נוגדת את נוהל הדחיות שפורסם על ידי הנשיאה- כבוד השופטת בייניש, אלא שלאחר ששמעתי את ב"כ התובעת התרשמותי היא, כי לא חלה התקדמות ממשית כלשהי בתיק וזאת מבלי שאני מתעלמת מדברי ב"כ התובעת, כי בחודשים שחלפו נעשים מאמצים לבדוק את היבט הרישוי מבחינת שלטונות ארגנטינה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
